Kiezen voor de toekomst!

Schilderen

Vanochtend vroeg liet mijn wekkerradio zaag- en schuurgeluiden horen. Een ongebruikelijk geluid op zo’n tijdstip maar ik herkende het meteen. Ik dacht even dat ik ook het zaagstof kon ruiken.  Door de bezoeken aan verschillende jachtwerven de afgelopen weken, heb veel bewondering gekregen voor het vakmanschap en de passie voor het werk dat ik daar gezien heb.

 

Scheepsbouw is passie. Wat was het geval? Radio 1 zond een reportage uit vanuit het Amsterdamse Hout- en meubileringscollege (HMC). Aan dit college kunnen leerlingen o.a. een 4 jarige opleiding Jachtbouw volgen. Aan het woord kwam Pieter. Vol enthousiasme vertelde Pieter over zijn opleiding en zijn motivatie voor het vak. Pieter heeft geen zorgen over de toekomst omdat hij gelooft in zijn eigen kracht en zijn visie. Die visie zet hij om in een strategie en zeer zelfbewust geeft hij aan dat hij na zijn opleiding een jachtwerf in Friesland gaat beginnen. De energie die uit zijn woorden kwam, was door de speakers van mijn radio voelbaar.

Dat is precies wat een heldere, en gedeelde, visie op de toekomst voor een bedrijf kan doen.
Keuzes maken. Wat willen/kunnen we wel en wat juist niet?

Ronald Jans legde in zijn inleiding op het JBN 2.0 symposium in Driebergen daar al de nadruk op.
Betrek de medewerkers bij het ontwikkelen van dat toekomstbeeld en zorg ervoor dat iedereen op zijn gebied de verantwoordelijkheid draagt voor het realiseren van dat toekomstbeeld. Herman Konings gaf het op hetzelfde symposium al aan: “De toekomst moet je niet voorspellen maar je moet hem maken”.

Net zo goed dat het niet eenvoudig is om een kwalitatief hoogwaardig jacht te bouwen of te onderhouden, met welk materiaal dan ook, is het ook niet zo gemakkelijk om de route voor het bedrijf voor de komende 3 jaar te bepalen. Een goede start is het invullen van onze Process Monitor . Hierdoor ontstaat inzicht in 10 van uw bedrijfsprocessen. Door de uitleg en de aanbevelingen die wij er aan koppelen krijgt u een spiegel en handvatten waar u en uw medewerkers verder mee kunnen.

Het invullen van de Process Monitor verplicht u tot niets. Met de organisatie van het JBN 2.0 symposium hebben wij afgesproken dat wij deze dienst, t.w.v. € 1.250,00, gratis aan de deelnemers beschikbaar stellen.

Wat kost het u?
Ongeveer 15 min. invullen, 1 uurtje van uw tijd als we het rapport komen brengen en 2 koppen koffie.

Wat levert het u op?
Een rapport en een goed gesprek over uw bedrijf en een spiegel en handvatten om het bedrijf fit en energiek te maken dat op de toekomst is
voorbereid.

Diverse collega’s hebben de handschoen inmiddels opgepakt.

Wat doet u? Laat u hem liggen op pakt u hem op? Klik hier.

Blog downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *